Над 750 000 винетки за леки коли изтичат в началото на 2022 г.

Над 753 хиляди годишни електронни винетки за леки автомобили изтичат в първите два месеца на 2022 година. Всички водачи могат да купят и проверят валидността на електронната винетка си на сайта на пътната агенция или тук.

Проверка на валидност

Валидността на електронната винетка се проверява чрез въвеждане на регистрационния номер на автомобила и държавата, в която е регистриран. Статусът на винетката може да е в три опции: „активен“, „с изтекъл срок“ или „неизползван“ в случаите, когато винетката е купена с отложен старт до 30 дни от началната дата на валидност.

Собствениците на МПС-та, които имат винетки, издадени от Агенцията за социално подпомагане, могат да проверят валидността им на сайта на АПИ. Информацията за срока на годишната безплатна винетка се появява след въвеждане на регистрационния номер на автомобила.

Предвид епидемиологичната обстановка с Covid-19 Националното тол управление апелира потребителите при купуване на е-винетка да използват сайта www.bgtoll.bg или партньорите на Агенцията. Електронни винетки могат да бъдат купени и през останалите канали за продажба на АПИ. На гише срещу плащане в брой или чрез терминал за самотаксуване – с карта.

Годишната винетка струва 97 лв. Тримесечната – 54 лв., месечната – 30 лв., седмичната – 15 лв., а уикенд винетката – 10 лв.

Новини

Завърши ремонтът на близо 22 км от Прохода на Републиката

Завърши ремонтът на близо 22 км от Прохода на Републиката На 11 ноевмри 2021 година бе възстановено... още

Вижте повече
Ремонтът на Айтоския проход е към края си

На финален етап е ремонтът на над 33 километра от Айтоския проход А именно път ІІІ-208 Провадия -... още

Вижте повече
Над 750 000 винетки за леки коли изтичат в началото на 2022 г.

Над 753 хиляди годишни електронни винетки за леки автомобили изтичат в първите два месеца на 2022... още

Вижте повече